0 554 941 07 30 info@ritimkabin.com
Detaylı Bilgi için : HEMEN ARA
Anasayfa / Ürünlerimiz / KUMLAMA KABİNİ - MAKİNA VE EKİPMANLARI

KUMLAMA KABİNİ - MAKİNA VE EKİPMANLARI

Kumlama Kabinlerinde verimlilik, yüzey kalitesi, personel sağlığı, çevre sağlığı ve işletme maliyetleri açısından en önemli unsurlar iş güvenlik ekipmanlarının, filtreleme sisteminin ve granül geri dönüşüm sisteminin doğru seçilmesidir.

Kabinler uzun ömürlü, kaynaklı çelik konstrüksüyondan imal edilmektedir. Montelenmiş kumlama sistemi haznesi ve kartuş toz toplama sisteminden oluşmaktadır. Temizleme, çapak alma, çapak giderme, yüzey taşlama, kumlama ve dekarasyon gibi uygulamaları bünyesinde barındırmaktadır.

Kumlama kabininde üzerinde durulması gereken önemli hususlar;
- Kullanılacak yüzey aşındırıcı malzemenin seçimi.
- Kumlanacak malzemenin boyutlarına gore kabinin boyutlarının uygun hacmin tespit edilmesi.
- Kumlama potansiyeline göre gerekli olan ihtiyacın tespit edilmesi operatör bazında.
- Aşındırıcı malzemenin geri kazanımı bakımından en uygun seçimin yapılması vakumlu, konveyörlü, süpürme sistemli.
- Kabin içinde uygun filtrasizasyon seçiminin yapılması.
- Kumlanacak malzeme taşıma sisteminin yapılması
- Kabinin bulunduğu coğrafi konuma göre nem ve sıcaklıkla ilgili iklimlendirme seçiminin yapılması.

Ritim Kabin dünya pazarında gelişen teknolojiyle birlikte büyüyen, en iyi ve yenilikçi firmalar arasında yer almak için çıktığı yolda verimliliğin ön planda olduğu, çevreye duyarlı ve kaliteden ödün vermeden etkin kaynak kullanımı ile en ekonomik maliyetli tesislerini projelendirmekte ve imalat etmektedir.

KUMLAMADA KULLANILAN MALZEMELER
Kumlama makinelerinde çeşitli kumlama aşındırıcı malzemeleri kullanılır. Bunlar, metal esaslı, cam ve mineral esaslı olabilmektedir. Kumlamada kullanılan aşındırıcıların doğru seçilmesi çok önemlidir. Her çeşit kumlama makinesinde kullanılabilecek aşındırıcı çeşidi farklıdır. Kumlama işlemlerinde nozul, nozul tutucu, kumlama maskesi, kumlama eldiveni gibi çeşitli kumlama malzemeleri kullanılır. Bu malzemeler; kumlama uygulayıcısının çalışma güvenliğini sağlamak amacıyla ve kumlama işleminin verimliliğini artırmak amacıyla kullanılır.

Kumlama Sarf Malzemeleri olarak, paslanmaz çelik bilya, cam kürecik, alüminyum oksit bilye, çelik grid, bazalt, silis, kuvarz gibi aşındırıcılar kullanılmaktadır. Silis: Oldukça ince çeşitleri olan silis kumu genellikle ince saclarda hafif şiddetle kumlama yapılacağı zaman kullanılır. Bazalt: Tozuması az denilebilecek bu kum genellikle kapalı ortamlarda kumun geri dönüşümlü olarak kullanılabileceği yerlerde kullanılır. Grit: Tozuması en az ve kumlama gücü en iyi olan kum çeşididir.

Bu sitenin tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki resimler, yazılar kaynak gösterilse dahi, izin alınmadan başka sitelere, ticari yayınlara aktarılamaz, kopyalanamaz, internet ortamında ya da başka biçimde alenileştirilemez, basılıp çoğaltılamaz. © Copyright 2020